Kirpik Bakımı Derleme Yazılarım

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Kirpik Bakımı

Kirpik bakımı hafife alınan bir konu olsa da zamanla dökülmeye başlayan kirpikler, telaşa neden olmakta ve bu durumdan kurtulmak için bakım yapmak yerine genelde takma kirpikle sorunlar halledilmeye çalışılmaktadır. Bu makalede kirpiklerinize takma kirpik gerektirmeden nasıl bakım yapacağınıza dair bilgiler yer almaktadır. 

Etkili Bakışlar İçin Bakımlı Kirpikler

  Kirpik Bakımı
Kirpik bakımı cilt bakımı kadar önemli olup, bakışlardaki etkiyi arttırmak için kadınların çok dikkat ettiği bir konudur. Bunun birçok yöntemi vardır.   Uzun ve sağlıklı kirpiklere sahip olmak için, kirpiklere uygulanan rimellerin doğal ve kaliteli ürünler olmasına dikkat etmek gerektiği gibi kesinlikle günlük kullanılan rimellerin gün sonunda kirpikten temizlenerek kirpik köklerinin rahatlaması sağlanmalıdır. Ayrıca eski ve başkalarının kullandığı makyaj ürünleri kullanılmamalıdır. Doğal yağlarla da bakım yapılan kirpiklere bu yöntemler uygulanırken dikkatli olunmalı kirpiklere sürülürken göz içine kaçırılmamalıdır.  

Gözleri ovalayarak kaşımak ise yanlış bir yöntemdir. Bu durum sağlıklı kirpiklerinde dökülmesine sebep olmaktadır. Kaşınan gözler için makyaj pamuğuna damlatılan çay ( demlik içinde kalan ve soğumuş çay) ile göz çevresi ve kaşınan kirpik dipleri hafif hafif ovalanarak hem kaşınması önlenir hem de göz yorgunluğunu alıp dinlendirir. 


Kirpik Dökülmesi


Baştan belirtmek gerekir ki vücudunuzdaki her kıl ve tüy belli miktarlarda dökülmektedir ve buna kirpiklerinizde dahildir. Bu makalede normalden daha fazla dökülen kirpiklere neden olan etkenler ve bu etkenlere karşı ne yapabileceğiniz hakkında bilgiler verilecektir. 

Kirpikler Neden Dökülür ? 

Kirpikler çok eski zamanlardan beri kadınların bakışlarına güç katan ve kadınları etkileyici gösteren önemli bir güzellik aracıdır. Günümüzde kirpik dökülmesi kadınların en çok şikâyet ettiği şeylerden biri haline gelmiştir ve kaş ve kirpik dökülmesi konusunda kadınlar sıkıntı yaşamaktadır.


Aslında kirpikler her halükarda 3 ayda dökülen kıllardır. Yani kirpikler çok çabuk kendilerini yenilerler. Doğal kirpik dökülmesi dışında kirpik dökülmesi nedenlerinin başında özensiz ya da bilinçsiz makyaj yapmak başı çekse de ki, toz, şehir kirliliği ve stres kirpik dökülmesinin diğer nedenleri arasındadır.



Badem Yağı ile Kirpik Bakımı

     
Badem yağı cilt, saç ve kirpik/kaş gibi kozmetik durumlarda son derece kullanışlı bir yağ olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunan bir yağdır. Badem yağı kirpik bakımında sadece kirpiklerin daha gür ve uzun olabilmesi için değil çevre şartlarından korunması ve güçlenmesi içinde kullanılabilir. Bu makalede badem yağının kirpiklerinize nasıl kullanılması gerektiği hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır. Yazımızı okuyarak sizde kirpiklerinize doğal bir bakım yapabilirsiniz.

Gür Kirpikler için Badem Yağı

Badem Yağı ile Kirpik Bakımı

Kirpik bakımı konusunda en çok kullanılan yağların başında badem yağı gelmektedir. Badem yağı geçmişten bu güne kirpik bakımında kullanılan bir yağdır yapısında bolca e vitamini içermesi ve fiyatının makul olması badem yağını kirpik bakımda kullanılan bir yağ yapmaktadır, ancak tek başına badem yağı kirpik bakımında yeterli gelmeyebilir. İşte bu yazıda size badem yağıyla yapabileceğiniz kirpik bakımı için yağ karışımı verilecektir. 


Hint Yağı ile Kirpik Bakımı

     
Daha önceki yazımızda sizlere badem yağının kirpiklerinize ne gibi fayda sağladığı ve nasıl bakım yapacağınızı aktarmıştık. Bu yazımızda ise özellikle hint yağı hakkında bilgi vererek sizlere yağ karışımlı tarifimizi yenileyeceğiz. Kirpikleriniz için doğal içerikler kullanarak zarar vermeden istenilen bakımı yapmanızı sağlamak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Gür  Kirpikler için Hint Yağı

Hint Yağı ile Kirpik Bakımı

Kirpik bakımında en çok badem yağıından bahsedilse de, bu konuda hint yağı daha etkili bir yağdır. Kirpiklerinize uygulayacağınız hint yağının içerisinde bulunan risinoleik asit kirpiklerinizin köklerini ciddi anlamda besleyecektir. Bu yazıda sizlere kirpikleriniz için bir bakımm yağı tarifi vererek ayrıca hint yağının kirpiklere faydasını da aktarmaya çalışacağız.



Takma Kirpik

     
Günü kurtarmak amacı ile başvurulan bir yöntem olarak takma kirpikler artık son derece yaygın bir şekilde kullanılmakta hatta günlük olarak bile takma kirpiklerin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu makalede size bir çok seçenekle gelen takma kirpik modelleri hakkında yapılan araştırmalar ve kullanıcı yorumları ışığında  en yararlı bilgiler vermeyi hedeflemekteyiz. Yazımızı okuyarak sizlerde sağlıklı bir takma kirpik seçimi yapabilirsiniz.

Takma Kirpik Kullanımı

Takma Kirpik
Kirpiklerin zayıflığından yakınan bir çok kadının ilk tercihi takma kirpiklerdir. Takma kirpiklerin kullanımı 1900'lü yıllara kadar uzanmaktadır.  İlk dönemlerde tiyatro, sinema ve sahne oyuncularının kullandığı bir aparat olan takma kirpikler zamanla kadınlar arasında oldukça yaygınlaşmıştır. Günümüzde çok yaygın olarak kullanılan takma kirpikler uygun kirpik yapıştırıcısı ile kirpiklere yapıştırılır. Takma kirpik genelde ipek kirpikle karıştırılır ancak takma kirpik günlük bir uygulamayken ipek kirpik uzun süreli 2 ay gibi giden bir uygulamadır.


İpek Kirpik

     
Takma kirpiklere nazaran daha uzun süre kullanılan ipek kirpikler kadınlar tarafından son zamanlarda çokça tercih edilen bir model olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu makalede de sizlere ipek kirpikler hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Yazımızı okuyarak neden ipek kirpik tercih etmeniz veya etmemeniz gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz. 

İpek Kirpik Uygulaması


İpek Kirpik
Günlük takma kirpik kullanmak kullanımı yayıldığından beri kadınların bu uzun kirpikleri daha zahmetsiz ve daha uzun süreli kullanma istekleri sonucunda ipek kirpikler ortaya çıktığında oldukça fazla talep görmeye başlayan bir uygulama halini aldı. Protez kirpik de denilen ipek kirpikler takma kirpiklere oranla daha doğal görüntü sağlamaktadır. İpek kirpik uygulaması yaklaşık 2 saatlik bir işlemdir, ve bu işlem sonrasında aylarca çıkmayan uzun ve takma kirpiklere sahip oluyorsunuz. Ama unutmayın ki ipek kirpiklerin çıkarılması için de profesyonel işlemler gerekiyor.


Kirpik Kıvırıcı

     
Kirpik kıvırıcıları olarak bilinen ve sadece kirpik kıvırıcı lastikleri konusundan bir miktar sıkıntı yaratan, kozmetik mağazalarda yaygın olarak satılan ürün hakkında sizlere aşağıda gerekli bilgiler sunmaktayız. Uygun bir kirpik kıvırıcı almak için yazımızdan yaralanabilirsiniz. 

Kirpik Kıvırma

Kirpik Kıvırıcı
Kirpiklerinizin daha uzun ve daha gür görünmesini istiyorsanız yapmanız gereken şey kirpiklerinizi kıvırmaktır. Kıvrılan kirpikler daha uzun ve gür görünürler.Kirpiklerinizi kıvırdığını iddia eden maskara fırçaları gerekli etkiyi göstermedikleri için kirpik kıvırıcılar kullanılır. Kirpik kıvırmak için mekanik veya elektrikli kirpik kıvırıcılar kullanabileceğiniz gibi bir çay kaşığı da kullanabilirsiniz.


Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Bakımı Derleme Yazılarım
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş