Kirpik Dökülmesi

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Baştan belirtmek gerekir ki vücudunuzdaki her kıl ve tüy belli miktarlarda dökülmektedir ve buna kirpiklerinizde dahildir. Bu makalede normalden daha fazla dökülen kirpiklere neden olan etkenler ve bu etkenlere karşı ne yapabileceğiniz hakkında bilgiler verilecektir. 

Kirpikler Neden Dökülür ? 

Kirpikler çok eski zamanlardan beri kadınların bakışlarına güç katan ve kadınları etkileyici gösteren önemli bir güzellik aracıdır. Günümüzde kirpik dökülmesi kadınların en çok şikâyet ettiği şeylerden biri haline gelmiştir ve kaş ve kirpik dökülmesi konusunda kadınlar sıkıntı yaşamaktadır.


Aslında kirpikler her halükarda 3 ayda dökülen kıllardır. Yani kirpikler çok çabuk kendilerini yenilerler. Doğal kirpik dökülmesi dışında kirpik dökülmesi nedenlerinin başında özensiz ya da bilinçsiz makyaj yapmak başı çekse de ki, toz, şehir kirliliği ve stres kirpik dökülmesinin diğer nedenleri arasındadır.

Kirpik Bakımında Yapılan Hatalar


Makyaj yapmak yaygınlaştıkça kadınlar kirpiklerini daha uzun ve gür göstermek için çeşitli maskara ve kirpik makyaj aleti kullanmışlardır. Kirpik şekillendirme aletleri (kirpik kıvıcılar), rimeli silerken elleri kullanmak dolaysıyla kirpiklerin istemsizce çekiştirilmesi ve kalitesiz makyaj malzemeleri kullanmak kirpiklerinize sandığınızdan çok daha fazla zarar vermektedir!

Kirpik Hastalıkları

Çeşitli kirpik hastalıkları da kirpik dökülmesine yol açıyor. Örneğin; arpacık, troid hastalıkları, psikolojik hastalıklar, hormonal bozukluklar gibi durumlar da kirpik dökülmesine yol açabilmektedir. Aniden gözlemlenen çok fazla kirpik dökülmesi sorunu yaşıyorsanız direkt bir doktora gitmenizde fayda vardır. Hamilelik döneminde de kirpik dökülmesi gözlenebilir. Gebelikte kirpik dökülmesi sorunu yaşamanız doğal bir durumdur ve değişen hormonlardan kaynaklanmaktadır. Normalde biraz daha fazla olabilir fakat eğer aşırı ise doktorunuza görünmeniz gerekir. 

Kirpik Dökülmesinin Nedenleri



Çağımızın problemi stres ve depresyonunda kirpik dökülmesinde büyük etken olduğu artık biliniyor,bu durumu da gözardı etmemeniz gerekiyor. Ayrıca çeşitli ilaçların yan etkileri ve yetersiz beslenme de kirpik dökebilir. Sürekli kirpik dökülmesi sorunu yaşıyorsanız ve düzenli kullandığınız ilaçlar varsa bu ilaçların yan etkilerini öğrenin. 



Bir başka kirpik dökülmesi olayı şok diyetler sonucu açığa çıkabilir, kilo vermek için kirpiklerinizden olmayın, sağlıklı beslenerek kilo vermenizi sağlayacak diyetler mevcut; kendinizi aç bırakıp vücudunuzun dengesini mahvetmenize gerek yoktur. 



Ayrıca ipek kirpik veya takma kirpik takma sırasında yapılan yapıştırma işlemleri de kirpiklerinize zarar verebilir. Kirpikler nazik kıl kökleridir. Bu yüzden kirpiklerinize iyi bakmalısınız. 

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere kirpikler çok çeşitli nedenlerle dökülmektedirler ve bir nedene bağlı olmaksızın kirpikleriniz zaten kısa yaşam döngüsü olan kıllardır ve 3 ayda bir kendiliğinden dökülürler. Daha gür alımlı ve uzun kirpiklere sahip olmak için blogda yazdığım yazıları dikkatlice okumanızı tavsiye eder ve yazımızla  alakalı olarak kirpik gürleştirme linkine tıklayarak okumanızı devam ettirebilirsiniz. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Dökülmesi
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş