Kirpik Neden Dökülür

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Uzun, kalın kirpikler çoğu kadının istediği bir şeydir. Kirpik dökülmesi durumdan muzdarip insanlar için,   bu arzu edilen görünüm elde etmek zordur. Bu makalede, kirpik kaybının nedenleri hakkında sizlere ön bilgilendirme yapılacaktır. 

Kirpik Dökülmesi 

Kirpik Neden Dökülür

Kirpikler kozmetik saçaktan ibaret değildir. Kirpikler, gözü görmeyi engelleyebilecek veya enfeksiyon veya yaralanmalara neden olabilecek döküntülerden korur . Kirpikler büyür, düşer ve başınızın üstündeki saçlar gibi her altı ile 10 haftada bir doğal döngüyle kendilerini değiştirirler. Her gün bir ile beş kirpik kaybetmek normaldir. Bazen, daha hızlı kirpik kaybı (madaroz olarak bilinir), gözdeki veya vücudun başka bir bölümündeki altta yatan sağlık sorununun bir belirtisi olabilir.


Kirpiklerinizi sağlıklı tutmak için yüzünüzü ve göz kapaklarını her gün yumuşak sabun ve suyla yıkayın. Göz kapağındaki bezler kirpikleri doğal olarak yağlar, böylece kirpikler aşırı kuru hissetmedikçe losyonlar ve saç kremleri gerekmez. Proteinler, meyveler, sebzeler ve yeterli demiri içeren sağlıklı bir diyet, uzun ve dolu kirpiklerin sağlığına ve korunmasına da yardımcı olacaktır.






Kirpik Dökülme Nedenleri ? 


Kirpik, yüzümüzün ve özellikle gözlerimizin güzel görünmesine katkı sağlayan önemli bölümdür. Kirpikler ne kadar uzun olursa gözleriniz de o kadar güzel gözükür. Güzel ve uzun kirpiklere sahip olmak her kadının istediği bir şey olsa da hepsi bunu elde edemez. Hatta kirpiklerinden şikayetçi olmayan kadın sayısı oldukça azdır. Günümüzde kirpiklerin kısalığı bir yana dursun artık kirpik dökülmesi problemi baş göstermeye başladı. Kirpik dökülmesinin nedenleri oldukça fazladır ve kişiden kişiye değişir. Kirpik neden dökülür sorusuna cevap olabilecek nedenlerin en yaygın olanlarını anlatmaya başlayalım.

Tiroit Rahatsızlıkları

Tiroit bezlerinin aşırı veya yetersiz çalışıyor olması kirpik dökülmesi nedenleri olarak sayılabilir. Aşırı aktif tiroit bezi; uyku güçlüğü, kilo kaybı ve baş ağrısının yanı sıra saç, kaş ve kirpik dökülmesi sonuçlarını doğurabilir. Öte yandan düşük tiroit hormonu; cilt kuruluğu, kabızlık ve kilo almanın yanı sıra ince, kuru ve kırılgan kaş ve kirpiklere neden olur. Bu durumda kaş ve kirpiklerin seyrekleşmesine neden olur.

Trikotilomani

Kaş dökülmesi nedeni olarak saymak ne kadar doğrudur bilinmez ama trikotilomani rahatsızlığına sahip kişilerin kaşlarının neden olmadığı sorusuna cevap verebilmek için bu başlığa yer vermek istedik. Bu rahatsızlık kişinin psikolojik durumu ile bağlantılıdır. Genellikle kadınlarda görülen durdurulamaz biçimde saç, kaş ve kirpiklerini kopartma rahatsızlığıdır. Çocukluk veya ergenlik başlangıcında başlar ve genellikle yaş ilerledikçe bu alışkanlıklar düzelir. Ancak bazı yetişkin kimselerde de trikotilomani rahatsızlığı görüldüğü olmuştur.

Blefarit (Göz Kapağı İltihabı)

Cilt üzerinde bulunan bakterilerin aşırı büyümesiyle göz kapaklarının iltihaplanmasına neden olan durumdur. Bir başka sebebi de göz kapağındaki yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşan enfeksiyonlardır. Bu durum göz kapaklarında tahrişe, kızarıklığa ve kaşınmaya neden olur. Bunun sonucunda da kaş ve kirpiklerde dökülme görülebilir.

Kemoterapi

Kemoterapi tedavisi görülen bir kişide saç dökülmesi görülebileceğini hepimiz biliyoruz. Saçımız gibi sakal, bıyık, kaş ve kirpiklerimiz de aynı oluşma evrelerinden geçtiği için onlar da bu durumdan etkilenirler. Genellikle tedavi sona erdiğinde kaş dökülmesi duracak ve tekrar büyümeye başlayacaktır.


Alopecia Areata

Alopecia Areata, vücudumuzdaki tüm kılların dökülmesine etkisi olabilecek bir bağışıklık sistemi bozukluğudur. Bağışıklık sistemi kıl foliküllerine saldırarak onların düşmesine neden olurlar.  Bunun sonucunda saç, sakal, bıyık, kaş veya kirpik dökülmesi tek başına karşılaşabilir veya bütün bölgelerde aynı anda dökülme sorunu ile oluşabilir.

Makyaj Malzemeleri Kirpik Döker mi ? 

Makyaj malzemelerinin çoğunda kimyasal içerikler bulunur. Bu kimyasallar kirpiklerin dökülmesine neden olabilir. Ayrıca toz, kıl gibi doğal maddelere veya boya, metal, kozmetik ürünleri gibi sentetik maddelere alerjiniz varsa bu ürünleri kullanmanız halinde kontakt dermatit hastalığına yakalanabilirsiniz. Bu rahatsızlık; ısırgan otu değen ciltte olduğu gibi kaşıntı ve kızarıklığa neden olur. Bunun sonucunda da o bölgede dökülme yaşayabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Neden Dökülür
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş