Kirpik Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Uzun ve etkileyici kirpiklere sahip olmak çoğu kadının hayalidir. Çarpıcı bir görünüm için rimel sürmek veya takma kirpikler kullanmak hep bu hayale ulaşmak için yapılan şeyler değil midir? Kirpik uzatmak için makyaj malzemelerine veya kimyasal ürünlere maruz kalmadan doğal ve uzun kirpiklere sahip olabilmek mümkündür. Bu yazıda kirpik uzatmak için neler yapılabilir sorusuna cevap olacak önerilerde bulunacağız.

Hint Yağı ile Kirpik Uzatma 

Kirpik Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

1-2 damla hint yağı ile zeytin yağını karıştırıp, uyumadan önce temiz bir maskara yardımıyla kirpiklerinize uygulayın ve uyuyun. Zeytin yağına alternatif olarak badem yağı, argan yağı veya hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey ise hint yağı ile bu yağlardan sadece birini karıştırmanız gerektiğidir. Hint yağı kirpiklerinizin daha uzun ve kalın olmasına yardımcı olan besleyici yağ asitleri içerir. Ayrıca kirpik büyümesini hızlandıran ve kirpikleri koruyan bol miktarda antioksidan da içerirler. Bu antioksidanlar kan dolaşımını da hızlandırır.



Hindistan Cevizi Sütü ile Kirpik Bakımı


Hindistan cevizi sütüne batırdığınız pamuklu çubuğu kirpiklerinize sürün. Durulamadan önce 10 dakika bekleyin. İstediğiniz sonuca ulaşana kadar günde bir veya iki kez uygulayın. Hindistan cevizi sütü, kirpik uzatmak için gerekli olan yağ asitleri ve protein bakımından zengin olduğundan kirpik uzamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca kirpiklerinize güzel bir parlaklık kazandıracaktır.

Vazelin ile Kirpik Bakımı 

Her gece uyumadan önce kirpiklerinize uygulayacağınız vazelin, kirpiklerinizin daha hızlı büyüyüp kalınlaşmalarını sağlamasının yanı sıra kopmalara karşı daha güçlü olmasını da sağlar. Aynı zamanda mükemmel bir nemlendiricidir.

Yumurta ile Kirpik Bakımı 

1 yumurta ve 1 çorba kaşığı gliserini kremsi bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Bu karışıma bir pamuklu çubuk batırın ve kirpiklerinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Bunu haftada 3 kez tekrar etmeniz durumunda birkaç ay içerisinde gözle görülür bir fark olacaktır. Yumurtadaki yüksek protein miktarı, kirpik uzatmak konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Buna ek olarak kirpiklerin genel dokusunu iyileştirmede büyük rol oynayan biyotin ve B vitamini bakımından da çok zengindir.

Limon Kabuğu ile Kirpik Bakımı 


1 limonun kabuklarını küçük küçük kesip yarım çay bardağı hint yağı veya zeytinyağının içinde 2-3 gün bekletin.  Limon kabuklarıyla beklemiş olan bu yağı her gece yatmadan önce kirpiklerinize uygulayın. Hint yağının kirpik büyümesine olan faydasını zaten anlatmıştık. Limon kabuğu da içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde kirpiklerin büyümesine büyük fayda sağlar.

Yeşil Çay ile Kirpik Bakımı 

1 tatlı kaşığı kadar yeşil çay yaprağını bir bardak sıcak suya ekleyin. Soğuduktan sonra kirpiklerinize uygulayın. Köklerden uçlara kadar yayabilmek için pamuklu bir çubuktan faydalanabilirsiniz. Kalan yeşil çayı buzdolabında saklayarak 3-4 gün kullanabilirsiniz. Yeşil çayda bulunan antioksidanlar sağlık kirpik büyümesini teşvik eder ve onları daha uzun, kalın ve güçlü yapar.

Kirpik Uzamasına Etki Edebilecek İpuçları

  • Gün sonunda makyajınızı temizlemeden uyumayın.
  • Basit bir maskara fırçası kullanarak kirpiklerinizi her gün fırçalayın. Bu kirpiklerinizde doğal olarak bulunan yağları dağıtır ve kan dolaşımını hızlandırarak büyümeyi teşvik eder.
  • Beslenmenize dikkat edin. Özellikle protein ve A vitamini içerikli gıdalar tüketmek kirpik uzatmak için gereklidir.
  • Yüzük parmağınızı kullanarak, göz kapakları ve kirpik çevresine her gün hafifçe masaj yapın.

Kirpiklerinizi uzatmak için Kirpik Bakım Yağı yazımıza da bakabilirsiniz. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş