Badem Yağı ile Kirpik Bakımı

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Badem yağı cilt, saç ve kirpik/kaş gibi kozmetik durumlarda son derece kullanışlı bir yağ olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok faydası bulunan bir yağdır. Badem yağı kirpik bakımında sadece kirpiklerin daha gür ve uzun olabilmesi için değil çevre şartlarından korunması ve güçlenmesi içinde kullanılabilir. Bu makalede badem yağının kirpiklerinize nasıl kullanılması gerektiği hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır. Yazımızı okuyarak sizde kirpiklerinize doğal bir bakım yapabilirsiniz.

Gür Kirpikler için Badem Yağı

Badem Yağı ile Kirpik Bakımı

Kirpik bakımı konusunda en çok kullanılan yağların başında badem yağı gelmektedir. Badem yağı geçmişten bu güne kirpik bakımında kullanılan bir yağdır yapısında bolca e vitamini içermesi ve fiyatının makul olması badem yağını kirpik bakımda kullanılan bir yağ yapmaktadır, ancak tek başına badem yağı kirpik bakımında yeterli gelmeyebilir. İşte bu yazıda size badem yağıyla yapabileceğiniz kirpik bakımı için yağ karışımı verilecektir. 


Kirpik Bakımında Badem Yağı Kullanımı 



Kirpik bakımında badem yağını kullanıyorsanız ortalama bir bakım yapmış sayılırsınız. Tabi ki hiç bakım yapmamaktan iyidir ancak kirpik bakımında özellikle kirpiklerinize maskara rimel vb. kozmetikler uyguluyorsanız bakım yapmanız gereklidir. İşte bu yüzden size kirpik kozmetiklerinin zayıflatıcı etkisini kıracak bir bakım yağı tarifi  aşağıda verildiği gibidir.

  • 5 ml badem yağı 
  • 5 ml hint yağı 
  • 10 ml e vitamini 
  • 10 ml c vitaminli yağ 




Size aylarca yetecek bu yağ karışımını özellikle akşamları kirpiklerinizin dipleri ve kirpiklerinize uygulamalısınız. Bu arada dikkat etmeniz gereken bir konu e vitamininin saf olmasıdır. Saf e vitamini koyu kıvamda bal gibi ve kahverengiye yakın bir renkte olur. Yapacağınız bu bakım kirpiklerinizi uzatacağı gibi gür ve sağlıklı gösterecektir. C vitaminli yağ kirpiklerinizdeki oksitlenmeye karşı kirpiklerinizi koruyacaktır. Bu yağ karışımını uygulamak için eski bir rimel fırçası size oldukça fazla yardımcı olacaktır.


Konuyla ilgili olarak kirpik serumu yazıma bakabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Badem Yağı ile Kirpik Bakımı
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş