Takma Kirpik

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Günü kurtarmak amacı ile başvurulan bir yöntem olarak takma kirpikler artık son derece yaygın bir şekilde kullanılmakta hatta günlük olarak bile takma kirpiklerin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Bu makalede size bir çok seçenekle gelen takma kirpik modelleri hakkında yapılan araştırmalar ve kullanıcı yorumları ışığında  en yararlı bilgiler vermeyi hedeflemekteyiz. Yazımızı okuyarak sizlerde sağlıklı bir takma kirpik seçimi yapabilirsiniz.

Takma Kirpik Kullanımı

Takma Kirpik
Kirpiklerin zayıflığından yakınan bir çok kadının ilk tercihi takma kirpiklerdir. Takma kirpiklerin kullanımı 1900'lü yıllara kadar uzanmaktadır.  İlk dönemlerde tiyatro, sinema ve sahne oyuncularının kullandığı bir aparat olan takma kirpikler zamanla kadınlar arasında oldukça yaygınlaşmıştır. Günümüzde çok yaygın olarak kullanılan takma kirpikler uygun kirpik yapıştırıcısı ile kirpiklere yapıştırılır. Takma kirpik genelde ipek kirpikle karıştırılır ancak takma kirpik günlük bir uygulamayken ipek kirpik uzun süreli 2 ay gibi giden bir uygulamadır.

Takma Kirpik Nedir

Takmak kirpikler özellikle kirpik dökülmesi, kirpik yanması gibi konularda sıkıntıya düşen kadınlar için bir kurtarıcı, daha dolgun, uzun ve gür görünümlü kirpikler ve güzel bir göz makyajı isteyen kadınların tercih ettikleri bir üründür. Takma kirpikler 3 türlüdürler, birincisi gerçek insan kılından yapılan kirpiklerdir, ikincisi ipek kirpik de denilen yapay kirpiklerdir, bir diğeri ise sentetik  malzemeden yapılan takma kirpiklerdir. Takma kirpik kullanımı 1900'lü yılların başına dek uzanıyor, o dönem sinema sanatı oyuncuların yüz ve mimiklerini yakın plan çektikleri için haliyle kadın oyuncular için daha dolgun kirpikler kullanılmak istenmiş ve böylelikle takma kirpik endüstirisi doğmuş.

İpek Kirpik

İpek kirpiklerin takma kirpikten ayrılan en önemli özelliği kirpiklere monte edildikten sonta aylarca çıkarılmayan ve kalıcı olan takma kirpiklerdir. Protez kirpik de denilen bu kirpik türünde kirpikler daha uzun daha dolgun gözüküyoelar. Yaklaşık 2 saate yakın bir operasyonla takılabilen ipek kirpikler gene özel bir operasyonla çıkarılıyor.

İpek Kirpik Yaptıranlar

Özellikle son beş senede bir hayli yaygınlaşan bir dönem gazetelerde hollywood yıldızlarının güzellik sırrı diye allandırıla ballandırıla tanıtımı yapılan bu kirpiklere haliyle çok talep oldu. İpek kirpik yaptıranların en büyük şikayetleri kirpiklerin çok sert olması gözde batma hissi oluşturması ve çok yapay durmasıdır. Uygulama yapan kişinin ustalığının son derece önemli olduğu ipek kirpikler, oldukça özen istiyor, ABD'de bu iş için özel uzmanlık belgeleri düzenlenirken bizim ülkemizde durum kuaför ya da güzellik merkezlerinde uygulandığı için ipek kirpik yapan merkezlerin sayısı bir hayli artmış ek bir iş ve gelir kaynağı halini almış durumda.

İpek Kirpik Zararları

İpek kirpik kullananlar tarafından çokça dile getirilen zaralar mevcut. Evvela kirpikleri sabitleyen yapıştırıcıların gözlerde sulanma yanma ve geçici görme kayıpları yarattığı bildirilmekte, bir diğer zararı kirpik dökülmesine neden olmasıdır, ipek kirpik taktıranların bir bölümü kirpik dökülmesinden şikayetçi. Uyurken yüzüstü yatanların ipek kirpik yaptırması pek önerilmiyor, çünkü kirpikler göze batma yapıyormuş, özellikle yüzüstü uyuyanların dikkatli olması lazım. Daha başka bazı şikayetler ve zararlar belirtilse de hepsini uzun uzadıya anlatmaya pek gerek yok, bizim size tavsiyemiz, kirpik dökülmesi yanması gibi kirpik sorunlarınız yoksa ipek kirpik yaptırırken iki hatta üç kere düşünmeniz.

İpek kirpik Fiyatları


İpek kirpikler kalitesine ve uygulayanın uzmanlığına göre fiyatlandırılsa da ortalama piyasa fiyatı takılan kirpik adetine göre değişiyor ve bazı fırsat indirim sitelerinde 17,5 lira gibi fiyatlarla ipek kirpik uygulaması yapıldığı yazıyor, yani kabaca fiyatlar 17,5 lira ile 250 lira arasında değişiyor. Her ne kadar kirpik kalitesi ve işçilik fiyat belirler dediysek çok pahalı diye takma kirpiğin iyi olacağı gibi bir kaide yok aynı mantıkla ucuz bir işlem kötü olur sonucu da yanlış gayet de iyi olabilir, ama yukarıda da belirttiğimiz gibi çok zorunlu değilseniz iyi düşünüp öyle uygulama yaptırın.

Takma Kirpik Markaları

İpek kirpik gibi kalıcı takma kirpiklerden sonra sıra geldi en çok tüketilen her köşe başında bulunabilen günlük takma kirpiklere. Özellikle düğün, kokteyl, balo makyajı gibi daha dikkatli makyajın yapıldığı, şıklıkta adeta yarışa girildiği zamanlarda daha sık kullanılan takma kirpikler, bazı kadınların günlük hayatın da vazgeçilmezi konumunda. Her yerde bulunan adı sanı duyulmamış yüzlerce kirpik markası olmasına rağmen piyasada takma kirpikte ün yapmış çeşitli markalar var. En iyi takma kirpik arayışında olan çok kadın var, işte iyi olarak bilinen bazı takma kirpik markaları, Mac, İnglot, Nars, Sephora, Lionesse, Solingen, Superdrug, Everlash, Ardell, Red Cherry, bunlar en bilinen markalar olmakla beraber ucuz takma kirpiklerin kötü olduğu sonucunu çıkarmayın. En iyi takma kirpik araştırmasının yerli ve yabancı kaynaklarda bize gösterdiği gerçek kirpikten ziyade kirpikleri yapıştıran yapıştırıcının önemidir. Sonuçta takma kirpikte markanın değil kirpik yapıştırıcısının daha önemli olduğunu bu kirpikleri sürekli takanların değindikleri ilk nokta.

Kirpik Yapıştırıcısı

Takma kirpik kullananların değindikleri ilk konu şüphesiz ki kirpik yapıştırıcısı. Kirpik takıp makyaj yaptıktan sonra düşmesini kimse istemez veya kirpik yapıştırıcısının alerji yapmasını. Kirpik yapıştırıcısı olarak kullandığınız malzeme aslında ameliyat yaralarını kapatmak için geliştirilmiş bir ürün. Ameliyat kesiklerini yapıştırmak için geliştirilen bu ürünü günün birinde bir makyöz kirpik yapıştırmada kullanmayı akıl edince ortaya duo çıkıyor. 1957 yılında Revlon tarafından satın alınan DUO 1970'lerden itibaren pazarın en büyük kirpik yapıştırıcısı halinde, halen bir çok kadın duo kirpik yapıştırıcı kullanıyor. Duo'dan sonra en çok satan kirpik yapıştırıcı markası ardell, aynı zamanda takma kirpikleri de olan bu marka da kadınlar tarafından kullanılmaktadır.

Takma Kirpik Fiyatı

Onlarca markanın olduğunu söylemiştik takma kirpikte,  fiyatlar 2 liradan 100 liralara kadar değişiyor. Fiyattan önce model daha çok ilgili olmanız gereken bir durum göz makyajınıza ve kirpik yapınıza uygun bir model seçmeniz hepsinden daha önemli. Ancak ideal ürünlerin 7-10 lira arasındaki ürünler olduğunu da belirtelim. 

Takma Kirpik Modelleri

Yazımızı takma kirpik modelleri galerimizle bitiriyoruz, sizin için bazı takma kirpik modelleriyla takma kirpik modeli galerisi yaptık ilginizi çekeceğini umuyoruz.  Takma kirpik yazımız burada bitiyor sizde soru görüş önerilerinizi yorumlar aracılığıyla bizlere iletebilir, yazımızın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Yorumlar ve paylaşımlar için şimdiden çok teşekkürler. 

Kaynak: Takma Kirpik

Takma Kirpik Nasıl Çıkarılır ?



Takma kirpikleri kullandıktan sonra sıra geldi çıkarmaya, aslında takma kirpik kolayca çıkarılan bir üründür. Takma kirpikleri çıkarmak için önce bir parça göz makyaj temizleyiciyi kirpiklerinize sürüyorsunuz bir dakika sonra, kirpiklerinizi bir ucundan tutup dışarı doğru çekmeniz durumunda takma kirpikleriniz çıkacaktır. Kirpik yapıştırıcısı kalan alanları ise daha sonra tekrardan makyaj temizleyici ile silerek kalıntıları uzaklaştırıyoruz. En sonunda badem yağı, hint yağı, e vitamini, c vitaminli yağ ile hazırladığımız kirpik bakım yağı sürerek süreci tamamlıyoruz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Takma Kirpik
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş