Kirpik Uzantıları Nasıl Temizlenir ?

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Yarı kalıcı kirpik uzatma ;  güzeller,   uygun bakımla haftalarca bekletilirler ve her sabah tekrar uygulama zorluğu çekmeden genel görünümünüze biraz ekstra şeyler eklerler. Kirpik uzatma kalitesini artırmak istemez miydin? Bunu yapmak aslında oldukça basittir, ancak düzenli bakım gerektirir. Bu rutinin bir kısmı kirpik uzantılarınızı düzenli olarak temizliyor. Kirpik uzantılarını yıkamak garip bir hareket gibi görünebilir çünkü sürekli su uygulamak zarar verebilir ancak yarı kalıcı kirpik uzantıları kullanmayı seçtiyseniz, kirpik bakımı rutininizin kesinlikle gerekli bir parçasıdır. Şimdi sizlere yarı kalıcı kirpik uzantıları ve bunları nasıl temizleyeceğinizi detaylı olarak aktaralım. 

Yarı Kalıcı Kirpik Eklentileri Nedir?

Kirpik Uzantıları Nasıl Temizlenir ?
Gündelik aşınmada sahte kirpiklerin daha uzun süren bir versiyonu, yarı kalıcı falsiler, kalifiye bir kirpik teknisyeni tarafından 1.5-2.5 saat süren bir işlemde uygulanır ve her 2-3 haftada bir dolumla doldurulmalıdır.  Yarı kalıcı kirpik uzantıları koyu, hacimli, uzun ve tamamen kişiselleştirilebilir doğal görünümlü kirpikler sunar, bu nedenle güzellik endüstrisi boyunca on yıldan fazla bir süredir bu tedavi gören sayısız ünlüle bu kadar popüler hale gelmiştir.

Her ne kadar yarı kalıcı kirpikler , kirpik tutkalı ve sahte kirpik şeritleri veya sinir bozucu bireysel tüylerle daha fazla uğraşmak anlamına gelmese de , bu uzantılar bir bedelle gelir. Bu kirpiklerden tam bir set almak size 1000- 3000 TL'ye mal olabilir ve bu banka hesabınızı gerçekten etkileyebilir. Yarı kalıcı kirpikler de bakım gerektirmeyen bir seçenek değildir, yine de bu makalede derinlemesine anlatacağımız gibi, belli kurallara uymanız ve kirpikleriniz için bakım yapmanın yanı sıra düzenli olarak temizlemeniz gerekir.



Kirpik Uzantılarını Nasıl Temizlerim?

Temiz kirpik uzantıları, pahalı ve zaman alan yarı kalıcı kirpik uzantılarınızın ömrünün uzamasına neden olur ve enfeksiyon, kaşıntılı göz kapakları ve diğer tahriş riskini azaltır. Kirpik uzantılarınızı en az 2 günde 1 temizlemelisiniz, ancak her gün daha da çok tercih edilir. Kir, yağ, enkaz, ölü deri hücreleri ve diğer artıklar, kirpik çizginizde bir büyüteç yardımı olmadan çıplak gözle görülemeyecek kadar birikebilir. Bu nedenle, kirpik uzatma işlemlerinizi temizlemek için en ideal zaman aslında makyajınızı çıkardıktan sonra geceleyindir.

Yararlı bir ipucu: Kirpik uzatmalarınız varsa makyajınızı çıkarırken dikkatli olun. Makyaj mendillerini veya kirpiklerinizi çekebilecek herhangi bir malzemeyi kullanmamak en iyisidir. Parmağınız tarafından uygulanan ve sonra nemli bir bezle hafifçe ovalanan yağsız makyaj temizleyici, göz makyajını çıkarmak için zararsız bir yöntemdir.

Birçok kirpik teknisyeni, kesinlikle hataya dayanıklı bir seçenek olan özel bir kirpik uzatma temizleme solüsyonu veya kirpik yıkaması satın almanızı önerecektir. Tek sorun, bu temizleyicilerin bazen pahalı hale gelebilmesi ve yarı kalıcı kirpik uzantılarının yüksek fiyatının üzerinde olmasını istediğiniz her zaman ek bir maliyet olmamasıdır. Dışarıya çıkmak ve özel bir kirpik yıkaması satın almak istemiyorsanız, alternatif, daha kolay kullanılabilen çözümler vardır.

Kirpik Uzatma Temizleyicisine Alternatifler


Herhangi bir eski temizleyicinin kirpik uzantılarını yıkamakla çalışmamasının nedeni, ticari temizleyicilerin, yapışkanların uzantılarınıza yapışmasını kırabilecek, uzantılarınızın daha hızlı düşmesine ve potansiyel olarak ciddi kirpiklere zarar vermesine neden olabilecek sert bileşenler içermesidir. Bu nedenle, kirpikleriniz için uygun bir temizleyici bulduğunuzda, bunlar, dikkat etmeniz gereken maddelerdir: herhangi bir tür yağ (mineral yağ dahil), propilen glikol, PEG (polietilen glikol), herhangi bir başka glikol, her türlü karbonat. 

Evde Kirpik Uzatma Temizleyici Nasıl Yapılır

Kirpik temizlem formülü basittir ve sadece birçoğu zaten evinizde oturduğunuz için 3 ana bileşen gerektirir.

Neye ihtiyacınız olacak:

  • Süper yumuşak bebek şampuanı (yağsız ve kimyasal madde olmadığı sürece herhangi bir marka)
  • Damıtılmış, filtrelenmiş su
  • Karbonat
  • Tepesinde köpürme pompalı boş, tekrar kullanılabilir bir sabun şişesi


Temizleyici nasıl yapılır:

  • Boş köpüklü pompa şişesine bir çorba kaşığı bebek şampuanı ve 1 çay kaşığı karbonat tozu ekleyin.
  • Distile su dökün şişenin içeriğini kolayca sallamak için biraz boşluk bırakın.
  • Şişeyi sallayın ve her şeyi birlikte karıştırın. Kirpik temizleyiciniz kullanıma hazır!

İçeriğin iyice birleştirildiğinden emin olmak için tekrar kullanmadan önce şişenizi salladığınızdan emin olun. 


Yepyeni bir çarpıcı yarı-kalıcı kirpik uzatma seti aldıysanız ve kirpiklerinizin ömrünü uzatmak ve tahriş, enfeksiyon ve aşırı birikme riskini en aza indirmek için bunları temizlemek istiyorsanız, bu makale kirpik uzantılarınızı nasıl temizlemeniz gerektiğini tam olarak açıklar. İlk kirpik uzatma setinize sahip olmak için hazırlık yapıyorsanız ve tüm bakım işlemlerini bilmekle hazırlıklı olmak istiyorsanız, kirpiklerinizi yukarıdaki bilgileri takip eden en az iki günde bir temizlediğinizden emin olun.  


Konumuzla alakalı olarak Takma Kirpik ve İpek Kirpik yazılarımıza da bakabilirsiniz. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Uzantıları Nasıl Temizlenir ?
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş