Hint Yağı ile Kirpik Bakımı

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Daha önceki yazımızda sizlere badem yağının kirpiklerinize ne gibi fayda sağladığı ve nasıl bakım yapacağınızı aktarmıştık. Bu yazımızda ise özellikle hint yağı hakkında bilgi vererek sizlere yağ karışımlı tarifimizi yenileyeceğiz. Kirpikleriniz için doğal içerikler kullanarak zarar vermeden istenilen bakımı yapmanızı sağlamak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Gür  Kirpikler için Hint Yağı

Hint Yağı ile Kirpik Bakımı

Kirpik bakımında en çok badem yağıından bahsedilse de, bu konuda hint yağı daha etkili bir yağdır. Kirpiklerinize uygulayacağınız hint yağının içerisinde bulunan risinoleik asit kirpiklerinizin köklerini ciddi anlamda besleyecektir. Bu yazıda sizlere kirpikleriniz için bir bakımm yağı tarifi vererek ayrıca hint yağının kirpiklere faydasını da aktarmaya çalışacağız.



Hint Yağı Kirpik Bakımı Nasıl Yapılır ? 


Kirpik bakımında hint yağı kullanmak size oldukça fazla yarar sağlar. Hint yağı yapısı gereği saç uzatma, saç dökülmesi gibi konularda kullanılan bir yağdır.  Orjinal hint yağı bal kıvamında ekşi kokulu bir maddedir.   Hint yağı yapısı gereği kıl köklerini besleyici bir yağ olduğu için kirpik bakımımnda kullanılması durumunda kıl köklerini besleyici etkiler gösterecektir ve kirpiklere sürülmesi ile birlikte kirpiklerin daha hızlı uzamasına yardımcı olup kirpik gürleştirici etkiler gösterecektir. Hint yağıyla yapabileceğiniz bakım için karışım  tarifi  aşağıdaki gibidir. 



  • 5 ml badem yağı 
  • 5 ml hint yağı 
  • 10 ml e vitamini 
  • 10 ml c vitaminli yağ 



Hazırlayacağınız bu kirpik bakım yağı karışımı kirpikleriniz için oldukça ideal bir bakım yağı olacaktır.  Genelde kirpik bakımı yağı olarak onlarca yağ adı verilerek çeşitli karışımlar aktarılır ama bu karışımların içerdiği yağ asitlerine ve maddelere baktığınızda çok da etkisi olmayacağı malumdur. Ama yukarıda sunulan tarifte, saf bal kıvamında ve kahverengi e vitamini kullanırsanız faydasını çok fazla göreceğinizden kullanıcı yorumlarından farkındayız. Ayrıca c vitaminli yağ da benzeri etkiler gösterir, yukarıdaki kirpik bakım yağı karışımı piyasada bulamayacağınız kalitede bir karışımdır.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Hint Yağı ile Kirpik Bakımı
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş