Kirpik Perması

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Kadınların kirpiklerine yaptıkları farklı işlemler arasında bulunan kirpik perması kirpikleri kıvırmanın biraz daha farklı şekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Kirpik permasını duymayan kadınlarımız için bu işlem nasıl yapılır ? herhangi bir zararı var mıdır ? ve bir güzellik merkezinde bu işleme ne kadar ödeyeceğiniz makalemizde yer almaktadır. 

Kirpik Perması Hakkında

Kirpik Perması


Kirpiklere uygulanan perma işlemi son zamanlarda yayılan bir uygulama çeşitidir, kirpiklerin daha kıvrık ve uzun görünmesini sağlıyor. Ancak 3 ayda dökülen kirpiklere uygulamak çok da mantıklı değildir. Ancak biz gene de bir kirpik bakım işlemi olan kirpik permasını yazmak istedik. Konuyu badem-yagi.org sitesinden alıntıladım. 


Kirpik Perması Nedir


Kirpik perması özel solüsyonlar yardımıyla kirpikler için üretilmiş bigudilere sarılan kirpiklerin daha kıvrık surması işlemine verilen addır. İşlemde kullanılan solüsyonun kalitesine ve permayı yapan kişinin uzmanlığına göre kirpik perması 1 ila 3 ay arası kalıcı bir işlemdir.



Kirpik Perması Nasıl Yapılır

Kirpikler için geliştirilmiş temizleyici ile kirpikler temizlendikten sonra, kirpik bigudileri kirpiklere uygulanıp özel yapıştırıcı losyon ile kirpikler kıvrılır ve kirpik perması solüsyon uygulanan kirpikler 15 dakika bekletilir. 15 dakika sonra özel bir solüsyon yardımıyla bigudiler kirpikten ayrılır. Toplamda 1 ssat kadar süren bu işlemler sonucunda kıvrılmış kirpikleriniz hazır.Bu işlemler için Ammonium Thioglycolate, Amonyaklı Su, Monoethanolamine, Sodium Bromate, Tomin_A, Sodium PCA gibi kimyasal maddeleri içeren 4-5 solüsyon kullanılır.

Kirpik Perması Faydaları 


Günlük rimel yani maskara ile kirpik bakımı yapmak istemeyen kirpik kıvırıcı ile uğraşmak istemeyen kadınlar kirpik perması yaptırarak bu tarz bakım zahmetinden kurtulmayı amaçlıyorlar. Kirpik permasının en büyük faydası kirpikleri daha kıvrık ve güzel göstermesidir.

Kirpik Perması Zararları


Kirpik perması eğer kirpikleriniz kısaysa bir anlam taşımaz, hatta uygulamadan memnun kalmama ihtimaliniz bir hayli yüksek. Ayrıca kullanılan solüsyonun kalitesi ve uygulayan kişinin uzmanlığı da önemli kirpiklerinizin yanma ve dökülme riski mevcut.

Ancak kirpik permasına diar yerli, kaynaklarda çok fazla yazı yok maalesef genelde birbirinden alıntılanan içerikler söz konusu. Özellikle kirpik permasının hiç bir zararı olmadığını belirten, bir tek kirpiğinizin bile dökülmeyeceğini iddia eden yazılar okuduk. Bu noktada kirpik permasında kullanılan solüsyonun içeriğinin ne olduğunu uygulayıcılarının bildiklerini düşünmüyoruz. Ayrıca yabancı kaynaklarda göze zarar verebileceği belirtilmiş ayrıca FDA ( ABD sağlık bakanlığına bağlı bir kurum) hiç bir kirpik perması ürününü güvenli listesine almadığını okuduk.

Kirpik Perması Fiyatı


Kirpik perması değişken fiyatlara uygulanan bir işlemdir. Genelde 40 lira ile 150 liralar arasında fiyat verilen kirpik permasında ortalama fiyat 60-80 lira civarındadır.

Kirpik Perması Yaptıranlar

Kirpik perması yaptıranlara dair yaptığımız aramalar ve incelemelerde internetteki genel olarak kirpik permasından memnun olanların ve olmayanların eşit olduğunu söyleyebiliriz, kirpik perması şikayet yani kullanıcı memnuniyetsizliği kirpiklerin dökülmesi ve kısa kirpiklerde iyi durmaması ile kısa sürede bozulması yönünde. Bazı insanlar 2 aylık bir uygulama için o kadar para vermeyeceklerini belirtmişler. Kirpik perması memnun olanlar ise kendilerinin büyük bir zahmetten kurtulduğunu ve güzel durduğunu belirtmişler. 




İşte yazıda da okuduğunuz gibi  hem yararları hem de zararlarının farkında olarak  kirpik perması  yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Kirpik permasının devamlı yapılması gerektiğini unutmayınız ve yani sürekli makyaj gerektiren bir işiniz yoksa çok gerekli bir uygulama değildir. 


Konuyla ilgili olarak kirpik gürleştirme yazıma bakabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Kirpik Perması
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş